Voordelen van Non-Woven behang:

Voordeel #1 – Makkelijk aan te brengen en te verwijderen

Non-woven is een lichte papieren basis die makkelijk aan te brengen is en te verwijderen. Het materiaal scheurt niet snel, zelfs niet als het nat is door de behanglijm. Je hoeft je ook geen zorgen te maken of de banen zullen krimpen of uitzetten.

Zo makkelijk als het aan te brengen is, is het later ook weer in hele banen van de muur af te trekken. Iedereen heeft wel eens in een kamer staan behang trekken, vierkante centimeter voor centimeter. Allemaal kleine stukjes aan de muur, alle muren nog weer na lopen of alles er wel af is. Dat is met non-woven verleden tijd, non-woven is ook met dat in het achterhoofd ontwikkeld. Het is in hele banen te verwijderen.

Voordeel #2 – Milieu vriendelijk

Non-woven is beter voor het milieu omdat er geen PVC wordt gebruikt voor deze basis. De productie van behang op basis van PVC is erg slecht voor moeder natuur, omdat bij dit proces allerlei chemicaliën in de atmosfeer vrijkomen. Bij de productie van non-woven behang komen deze chemicaliën niet vrij waardoor non-woven een lage ecologische voetafdruk heeft.

Voordeel #3 – Afwasbaar

De speciale mix van natuurlijke en synthetische vezels maakt het dat non-woven behang ademt en afwasbaar is. Voor iemand die nieuw is in de behang wereld zal misschien denken dat dit geen Big Deal is, maar de behangen in het verleden waren verschrikkelijk.

Behang was niet altijd al zo makkelijk afwasbaar als dat het nu is. Het is tegenwoordig heel gewoon dat je iets kunt morsen op je keuken behang en het daarna met een vochtige doek kunt verwijderen. Maar als je vroeger iets morste dan liet dat een nare vlek achter welke er maar moeilijk af ging of misschien zelfs wel groter werd door het vegen of je beschadigde het behang en de print daarop. Non-woven behang is makkelijk schoon te houden.

Voordeel # 4 – Ademt

In de jaren 90 werd behang opeens minder populair omdat schimmel toen een groot probleem was bij mensen in huis door te weinig doorluchten maar ook omdat behang het vocht opsloot. De angst voor schimmel werd toen gehyped en de behang industrie werd daarvan de dupe. Non-woven vezels voorkomen dat er schimmels op de muur zullen optreden, non-woven is ontwikkeld om te kunnen ademen. Dat betekend dat vocht niet wordt ingesloten tussen het behang en de muur.

Kinderkamer Behang Minecraft Underwater (High Quality)

 21,50 34,50 per m2

Kinderkamer Behang Dino T-Rex Moederliefde

 21,50 34,50 per m2

Kinderkamer Behang Minecraft Steve (High Quality)

 18,50 34,50 per m2