AKOESTISCHE PANEEL

Een Akoestisch paneel is een paneel dat je aan de wand of plafond kunt hangen en dat ervoor zorgt dat de nagalmtijd in die ruimte verkleind wordt. Dankzij de panelen wordt in bijvoorbeeld kantoorruimten de cognitieve stress verlaagd en is er een hogere productiviteit.

Het woord verklapt het gedeeltelijk. Het geluid wordt door het Akoestische paneel opgenomen. Hierdoor worden geluidsgolven geremd en daarbij geabsorbeerd. Dit wordt in een bepaalde waarde uitgedrukt. Daarnaast remmen meubels, vloerbedekking of gordijnen de geluidsgolven ook af.

Het paneel bestaat uit een uniek aluminium zwart frame dat gevuld is met akoestisch materiaal met een print. Het akoestische materiaal is gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Op de achterkant zit een kunststof plaat. Deze zorgt ervoor dat het akoestische effect van het paneel nog hoger is.

Dit zorgt ervoor dat het akoestische materiaal op z’n plek blijft. Bovendien kun je hierdoor de print eenvoudig vervangen, zonder dat het frame beschadigd.

Akoestisch Paneel is te verkrijgen vanaf 20 x 20 cm, dit is het minimale formaat tot en met 230 x 150 cm dit is het maximale formaat.

Dit Akoestische paneel is multifunctioneel voor onder andere kantoorruimtes, scholen en horeca. Het paneel is daarbij in variabele formaten te verkrijgen en het is volledig naar eigen smaak te personaliseren. Het frame is niet geschikt om buiten of in vochtige ruimtes te gebruiken.

Je kunt het frame gemakkelijk bevestigen door het Z-profiel aan de wand te schroeven. Vervolgens kun je het paneel in het Z-profiel hangen. Om afstand aan de onderzijde te creëren, krijg je bij je het Akoestische paneel een setje afstandhouders. Deze kun je eenvoudig in het frame draaien.

Dit hangt af van de type wand:

    • Beton en volle stenen met een hoge sterkte: universele plug.
    • Voor holle wanden, zoals gipswanden: hollewandplug.
    • Hout: geen plug nodig.

Kies daarbij een schroef die past bij het type plug.

Door een luchtspouw van 2 cm te creëren, worden bepaalde geluidsgolven meer gedempt en dit resulteert in een hogere absorptiewaarde. Dit werkt als volgt: doordat geluidsgolven de achterzijde van het paneel bereiken, trilt de achterzijde van plaat mee. Geluidsgolven bereiken daarbij de wand en kaatsen terug door het paneel. Hoge frequenties (tonen) worden gemakkelijker gedempt omdat de golflengte sneller en korter is. Lage tonen (langzame trillingen) zijn lastiger om te absorberen. Het spraakgebied ligt ongeveer tussen de 500 en 1000 HZ en de absorptiewaarde van dit paneel is daarbij 0,65 (ISO 11654).

Je kunt het frame stofvrij maken met een microvezel doek. Gebruik voor het akoestische materiaal een borstelkop en stofzuiger. Let op: dit is alleen geschikt met een borstelvorm.

Je kunt kreukels, vouwen en deuken in het akoestische materiaal eenvoudig verwijderen door er overheen te strijken met een strijkijzer op de wol-stand.

Je kunt via de site een Akoestisch Paneel in de juiste maat nabestellen zonder frame en deze bevestigen met de dubbelzijdige tape in je huidige frame. Je hoeft maar 1x een frame aan te schaffen.

Bij het zwart aluminium frame kun je eenvoudig de kras bijwerken met een zwarte permanent marker.

Het is niet erg als er krassen op de achterplaat zitten. Ook kleine scheurtjes of gaatjes zorgen er niet voor dat de functie van het paneel minder wordt.

BEHANG

Een behanglijm geschikt voor medium, zwaar of speciaal behang. Behanglijm medium is onmisbaar bij medium zwaar behang, zoals ons Vinyl of Airtex behang.

Met onze behanglijm weet je zeker dat je goed zit, jij maakt jouw project compleet met deze Behanglijm voor medium zware behangsoorten!

In tegenstelling tot traditionele behang lijmen hoef je Behanglijm medium niet eerst te mengen met water en vervolgens te wachten totdat het klaar voor gebruik is. Deze behanglijm kun je meteen gebruiken.

De door ons geleverde behanglijm, Behanglijm medium is een milieuvriendelijke tegenhanger kun je meteen gebruiken.

Als tijd een bepalende factor is, dan zit je goed met de door ons geleverde Behanglijm medium. De droogtijd is 2 tot 4 uur.

Als je de door ons geleverde behanglijm gebruikt, heb je voor een oppervlakte van 4 tot 7 m2 heb je ongeveer 1 liter lijm nodig.

De door ons geleverde behanglijm is de lijm reukloos en 12 maanden houdbaar. Bewaar voor een optimaal product de goed gesloten emmer vorstvrij en bij voorkeur op kamertemperatuur.