Growing Concepts

Growing Concepts is gek op de natuur! Alles wat zij doet en maakt komt voort uit pure passie voor planten in alle vormen en maten. Growing Concepts zoekt alle planten zorgvuldig zelf uit met de bij hen aangesloten MPS-GAP gecertificeerde kwekers.

Zo kan zij een kwalitatief hoogstaand product garanderen. De ecosystemen van Growing Concepts worden met de hand in elkaar gezet in Nederland en er wordt alleen met gerecyclede materialen gewerkt!

Growing Concepts

Veelgestelde vragen

  1. Was uw handen met zeep en water en droog ze met een
    schone handdoek.
  2. Open de pot.
  3. Los het probleem op.
  4. Als er teveel condens in de pot zit, veegt u de binnenkant van het glas droog met een schone, droge doek. Zorg ervoor dat u geen sporen achterlaat.
  5. Verwijder verkleurde bladeren of schimmels voorzichtig.
  6. Als de bladeren slap worden, kunt u wat water toevoegen aan de bodem.
  7. Sluit de pot.

Als de bladeren niet langer stevig zijn maar lijken te verwelken en slap worden, dan is de plant aan het oververhitten door teveel warmte of direct licht. Dit kan gemakkelijk worden opgelost door de pot te openen en water toe te voegen.

Sommige delen van de plant kunnen verkleuren, maar dit betekent niet noodzakelijk dat de plant ziek is. Als u ziet dat een heel blad bruin wordt en andere bladeren ook beginnen te verkleuren, moet u actie ondernemen.

Een beetje condens aan de binnenkant van de pot is normaal. Te veel licht of te hoge temperaturen zorgen echter voor zoveel condens dat de pot minder helder zal zijn. U herkent een goede locatie aan de hoeveelheid condens in de pot: op een goede locatie zal één kant van de pot bedekt zijn met condens terwijl de andere kant overdag helder blijft. Als u teveel condens blijft houden, kunt u overwegen om de pot naar een andere plek binnen uw kantoor of huis te verplaatsen. Als u teveel condens hebt, kan er ook teveel water in de pot zitten. Dit kunt u oplossen door de pot te openen en wat condens te verwijderen met een schone, droge doek.

Hoewel de plant in de pot sterk is, de plant is een levend organisme. De bladeren kunnen bruin worden, beschimmelen of besmet raken met andere micro-organismes. U hoeft zich niet direct zorgen te maken: de plant zal het overleven zolang deze gezond blijft. Als u zorgvuldig een goede plek voor de pot hebt uitgekozen in indirect zonlicht en met de juiste temperatuur en u bruine bladeren, schimmel en/of insecten op de bladeren ziet, moet u wellicht actie ondernemen.

Maar geen paniek! Het is geen hopeloze zaak.

De levensduur van de plant hangt af van een aantal factoren zoals de locatie van de pot, de blootstelling aan licht, en de temperatuur. Sommige soorten leven meer dan een jaar, maar uw plant kan ook korter leven.

Stel de Growing Concept Potten niet bloot aan direct zonlicht omdat hierdoor de temperatuur in de pot te snel stijgt waardoor de plant kan sterven. Plaats de pot in indirect licht. Lage temperaturen kunnen de plant ook beschadigen: plaats de pot op een plek waar de temperatuur constant blijft.

Een handig hulpmiddel voor het kiezen van een geschikte locatie is de hoeveelheid condens in de pot. Op een goede locatie zal één kant van de pot bedekt zijn met condens terwijl de andere kant overdag helder blijft. Het duurt normaal een week voordat de plant gewend is aan een nieuwe locatie

De potten van Growing Concept bevatten speciale plantensoorten in grond waarin ze kunnen groeien zonder water. Elke zorgvuldig geselecteerde plant is strak verpakt in een vochtige grondsoort. Het water en de lucht in de grond worden continu hergebruikt binnen de pot.

Hoe wordt jouw Growing Concepts gemaakt?

merk-logo-growing-concepts